POKRETNE SKELE

Pokretne skele

KVALITET MADE IN GERMANY

Pokretne skele – ALTRAD Baumann za profesionalnu upotrebu

RapidTech je program pokretnih aluminijumskih skela koji zadovoljava sve zahteve modernih sistema skela.

Bez obzira da li ste zantlija, tehničar, kompanija specijalizovana za skele ili industrijska firma, možete biti sigurni da ćete među različitim RapidTech sistemima mobilnih skela naći onaj koji odgovara vašim potrebama.

ALTRAD Baumann RapidTech sistem mobilnih skela pruža sigurnu radnu platformu na potrebnoj visini za radove kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru.

RapidTech 4601

Višenamenska pokretna skela za svaku svrhu. Bilo da radite unutra ili napolju, na plafonima ili fasadama, u halama ili hangarima, u instalacionim područjima ili u održavanju – aluminijumska pokretna skela RapidTech 4601 sa radnom površinom od 0,75 m x 2,85 m i maksimalnom radnom visinom od 9,45 m na otvorenom i 13,45 m u zatvorenom ispunjava sve zahteve postavljene pred profesionalne pokretne skele.

Pokretna skela RapidTech 4601

RapidTech 4602

Ako montirate velike elemente ili vam je potrebna velika radna površina od 1,50 m x 2,85 m, aluminijumska pokretna skela RapidTech 4602 je odličan izbor. Sa maksimalnom radnom visinom od 9,45 m na otvorenom i 13,45 m u zatvorenom, ovaj model nudi dovoljno prostora i fleksibilnosti. Za radnu visinu do 7,25 m, nije vam potreban dodatni oslonac. Točkovi se lako ubacuju u donje krajeve aluminijumskih merdevina i osiguravaju se zatezanjem šrafova sa maticama da ne bi ispali.

Pokretna skela RapidTech 4602

RapidTech 4606

Aluminijumska pokretna skela RapidTech 4606 je agilna skela sa mehanizmom za sklapanje i radnom površinom od 0,75 m x 1,80 m. Za niže visine montaže, ova skela se lako i brzo može premestiti sa jednog mesta na drugo. Pošto su uzdužne i dijagonalne šipke integrisane u mehanizam za sklapanje, znatno se smanjuje vreme transporta i montaže. Manje pojedinačnih delova i kraće vreme za sastavljanje dodatno olakšavaju rad sa ovom skelom. Maksimalna radna visina u zatvorenim prostorima i na otvorenom je 7,25 m.

Pokretna skela RapidTech 4606 4

Brzo i jednostavno kačenje ograda i dijagonala

Brzi zatvarač izrađen od aluminijuma, dobijenog livenjem u kalupe ili presovanjem – koristi se za platforme, prečke i dijagonale. Dolazi sa opružnim zatvaračem od čvrstog poliamida sa metalnim ojačanjem. Zatvarači obojeni u različite boje omogućavaju lako razlikovanje između uzdužnih prečki i dijagonala – bez potrebe za merenjem. Prečke na vertikalnim okvirima, koje služe kao unutrašnje stepenice, imaju neklizajući profil.

Dijagonala pokretne skele

Teleskopska osnova sa stabilizatorom

Teleskopski ram pruža stabilnu osnovu za skelu na većim visinama i na otvorenom. Pomoću vretena sa podesivim osloncem, skela ostaje ravna čak i kada se teleskopski ram raširi. Za zaključavanje teleskopskog oslonca kod RapidTech skela, nije vam potreban alat poput čekića ili slično.

Teleskopski ram

Patentirani zatvarač platforme

Sami montirate skelu? Ovaj sistem će Vam pomoći pri montaži i demontaži. Brzi zatvarač na aluminijumskoj platformi može se postaviti na prečku bez rizika da se automatski ponovo zaključa. Na taj način, platforme može montirati i demontirati samo jedna osoba.

Fiksiranje patosnica

Izuzetno jaki točkovi od poliamida

Pokretna skela RapidTech 4606 standardno se isporučuje sa lakim točkom prečnika 150 mm (nosivost 3,0 kN). Međutim,  možete po potrebi koristiti i točak sa većom nosivošću od 11,9 kN i prečnikom 200 mm.

Točak pokretne skele

Nosivost do 1.200kg po točku

Točak sa nosivošću od 11,9 kN i prečnikom 200 mm može se koristiti u svim RapidTech aluminijumskim pokretnim skelama, bez obzira na visinu konstrukcije. Spoljni prsten koji je pričvršćen za maticu vretena značajno olakšava podizanje i spuštanje, istovremeno smanjujući rizik od povreda na oštrim ivicama.

Točak sa navojim pokretne skele

Tegovi za balast

Ergonomski oblikovane zvezdaste ručke omogućavaju jednostavno postavljanje tegova za balast od 10 kg bez potrebe za alatom.

Tegovi za pokretne skele

Kod pokretnih skela, tehnologija koja leži u osnovi konstrukcije presudna je za to da li će rad sa skelom biti prijatan ili naporan. Mali i laki delovi, fleksibilne mogućnosti upotrebe, brza montaža i demontaža, dokazana stabilnost čak i na većim visinama, robustnost i dug vek trajanja, kao i ispitana sigurnost – to su osobine koje savremeni sistem pokretnih skela mora ispuniti kako bi zadovoljio zahteve profesionalnih korisnika.

RapidTech aluminijumski sistemi pokretnih skela razvijeni su po najvišim standardima kvaliteta i pokazali su se pouzdanim kroz mnogo godina i različite primene. Brojna rešenja u detaljima čine ovaj sistem skela jednim od najnaprednijih i tehnološki najkvalitetnijih na tržištu. 

Svi RapidTech sistemi pokretnih skela zadovoljavaju zahteve EN 1004 (03/05) i poseduju TÜV SÜD sertifikat o ispitivanju.

Pogledajte na detalje na sajtu proizvođača: RapidTech

RapidTech 4602
RapidTech 4602 skela sa stepenicama
RapidTech 4602
RapidTech 4602 skela sa podesivim točkovima
Otvor na platformi
Brzi osigurač otvora na platformi - za sigurno otvaranje.

POTREBNA VAM JE OPREMA?

Pivljanina Baje 11
11000 Beograd
Srbija
Tel: 011 3670161

© All rights reserved

Web design by BAUMANN